Välj smycken som nybliven mamma

Om du precis har fått en bebis kommer du snart att bli medveten om att de gillar att dra i allt de kan få tag på. Det inkluderar allt från ditt hår till smycken. Du behöver inte välja bort smycken helt som mamma utan du måste bara veta vilken typ du ska satsa på.

Du bör inte bära halsband om du spenderar tid med din bebis eller småbarn. Det kommer att göra ont varje gång barnet drar i halsbandet och det kan dessutom gå sönder. Din bebis kan även fastna med fingrarna vilket inte rekommenderas. Har du många halsband bör du lägga dessa åt sidan tills ditt barn har blivit lite större.

Satsa på snygga örhängen

Inspired young woman enjoying walk outdoors on sunlit street, creativity, chanceDet är inte lika lätt för din bebis att få tag på ett örhänge, särskilt om det är en mindre variant. Passa på att unna dig ett par riktigt fina örhängen för att fira att du har blivit mamma. Om du gillar svensk design kan du kolla in utbudet hos Efva Attling som tillverkar vackra och exklusiva smycken. Med ett par örhängen kan du även visa upp din personlighet genom att välja ett fint motiv som du har en koppling till.

En annan typ av smycke som passar bra med barn är en fotlänk, särskilt på sommaren när det är varmare ute. Eftersom du ofta har bebisen i famnen är smycket på säkert avstånd. Dessutom finns det ingen risk att du fastnar i bebisen när du byter blöja eller kläder vilket kan hända med ett eller flera armband. En fotlänk är också ett annorlunda smycke som inte många använder. Du kan med andra ord starta en helt ny trend samtidigt som du är hemma och är mammaledig. Se till att bära lite kortare byxor så att fotlänken verkligen syns.