Nybliven mamma?

babymind.se.jpgMånga nyblivna föräldrar har en tendens att glömma bort sig själv och endast fokusera på den nya babyn. Men det är viktigt att komma ihåg att vårda sig själv också!

De flesta nyblivna mammor och pappor lägger all sin energi på den nyfödda och glömmer bort att tänka på sitt eget välmående. Därför kan det vara bra att inhandla rätt produkter och saker till sig själv strax innan barnet är väntat så att man faktiskt kommer ihåg att ta hand om sig själv också. Ett tips för hormonstinna mammor är till exempel att inhandla bra hudvårdsprodukter eftersom att hormonerna i kroppen påverkar både hudens elasticitet och förmåga att återfukta sig själv. Men kom ihåg att köpa rätt produkt! Ett smart val är att välja hudvårdsprodukter från märket dermalogica eftersom att dessa inte innehåller komedogena ingredienser och är fria från tilltäppande mineraloljor och allergiframkallande ämnen så som lanolin. Så när man väljer det märket för sin hudvård behöver man inte oroa sig för att ens barn ska ta skada av produkten när man använder den på sin hy och sedan hanterar sitt barn. Ett annat smart tips är att fylla skafferi och frys med ordentlig och nyttig mat eftersom att när barnet väl kommer så kommer all tid man har antingen att gå till babyn eller till att vila ut sig. Med andra ord kommer man att ha fullt sjå och helt enkelt inte hinna storhandla som man kunde tiden innan barnet föddes.

Ta hand om varandra

Glöm heller inte bort att ni är två som fått barn – dela ansvaret jämnt! För att man ska kunna vara en välfungerande förälder behöver man vila och tid för sig själv. Genom att dela på ansvaret ger ni både er själva och ert förhållande en stärkande paus i vardagslivet vilket innebär att ni båda två får en chans att andas ut och ladda batterierna. Egen tid är viktigt tid, och er familj kommer må bättre av den!