Så köper du pool till barnfamiljen

Nu närmar sig sommaren och därmed längtan efter sol och bad. Kanske har du länge tänkt på att skaffa pool eller nyligen fått en trädgård som passar. För dig som har små barn finns det mycket att tänka på för att upplevelsen ska bli bra och trygg för hela familjen.

Att ha tillgång till en pool under sommaren kan vara underbart, men det är inte lika lätt att välja modell. Det är därför bra att vara förberedd och ta reda på allt du behöver veta innan du skaffar pool så att köpet blir rätt. Överväg vad du är beredd att kompromissa med och anpassa urvalet till dina behov. Ta alltid hänsyn till barnsäkerheten och fundera på hur du löser den på bästa sätt.

Attractive,Young,Women,Floating,Together,On,A,Big,Inflatable,SwanDetta är de viktigaste aspekterna att tänka på inför köpet:

  • Placering
  • Storlek
  • Modell
  • Skötsel
  • Barnsäkerhet

Storlek och modell avgör placeringen

En mindre pool är ibland det enda alternativet, men de är också bra för dig som gärna vill flytta poolen eller inte använder den särskilt ofta. En något större pool är ofta flyttbar, men det görs sällan under säsongen då den alltid är fylld. Valet av placering är extra viktig då installationen kräver ett större byggprojekt som sedan inte kan förflyttas. Det finns markplacerade modeller och nedsänkta som grävs ner. Vissa modeller kan få tillägg av ett soldäck, växtlighet eller byggas in i altanen. Vid placering är det bra att undvika närliggande träd och eventuellt även insyn från grannar. Hur solen når fram till poolen påverkar vattentemperaturen och möjligheten till skugga. Utöver poolens storlek och modell är det viktigt att ta hänsyn till hur den ska monteras och skötas under säsongen då rengöring, uppvärmning och olika pump- och filtersystem finns till vissa modeller.

Barnsäkerheten ska prioriteras

Allt fler barnfamiljer skaffar pool, men det kräver mer eftertanke och passning. Det är viktigt att köpa en pool med någon form av poolskydd för att hindra fall över kanten, gärna ett skydd som tål att barn går på det. De allra minsta modellerna kan tömmas på vatten, men då bör det göras direkt efter badet för att inte glömmas bort. En vuxen ska alltid ha uppsikt över barnet då en olycka händer på ett ögonblick, även för större barn. Sök även information om livräddning för ökad trygghet.