Shoppa på nätet – som alla gör

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur bekvämt det är att prova kläder i ett virtuellt provrum istället för att stå och svettas i en klädbutik med statiskt hår och jobbiga vinklar i speglarna. Att handla online har blivit allt mer populärt. Idag skriver vi om hur svenska shoppar online som aldrig förr.

ShoppingkassarI SvD kan vi läsa om hur e-handeln bara växer och växer, stadigt och frodigt. I takt med att fler och fler handlar på nätet så utvecklas öven sidorna, pedagogiskt och utbudsmässigt. Tekniken är viktig för hur en sida upplevs och om en sida inte inom några sekunder motsvarar en konsuments förväntningar så byter man, snabbt. Logistiken och betalsätten ska också kännas certifierade och vara pålitliga, gärna märkta med en stämpel av något slag och i samarbete med en känt bolag i branschen.

–Tillväxttakten är högre i många andra länder och i amerikanska varuhus är e-handeln en självklar del, integrerad i butikshandeln och ger kunden service. Om en storlek saknas, kan man beställa den direkt i butiken och få den hemskickad, säger Arne Andersson, e-handelsexpert på Posten logistik. – SvD

Internethandeln mer en möjlighet än ett hot

En bransch som växer just nu är sport och fritid, samtidigt ökat tillgängligheten till nätshoppingen genom att många har nätplattor och ständigt uppkopplade mobiler, snart kommer man även kunna handla ur hela sortimentet på IKEA via internet och det bådar ju väl för även deras fortsatta expansion. I USA blir det vanligare och vanligare med att man kan beställa via internet direkt i butiken och få det hemskickat, till exempel om en storlek saknas. Det visar på att framtiden får mot att e-handeln och den fysiska handeln måste integreras bättre, även i Sverige. Det är på det sättet lite oroväckande för kedjor som Åhléns och NK som inte ens finns på nätet, liksom även Dressman, Carlings och Sisters. Kanske måste butikerna börja se näthandeln mindre som ett hot och mer som en möjlighet att breda ut sin marknadsandel och synas för allmänheten på ett helt annat sätt.