Skaffa AC och skydda din bebis

Som nybliven förälder har du mycket att tänka på. En av de viktigaste punkterna om ditt barn föds under sommaren är att se till att han eller hon inte blir för varm. Bebisar kan inte själva reglera sin kroppstemperatur som oss vuxna utan måste ha hjälp av sin omgivning. En AC kan vara den perfekta lösningen för detta.

Under sommaren i Sverige kan det vara stora temperaturskillnader från en dag till en annan. Vissa dagar kan det vara uppemot 30 grader vilket kan vara väldigt påfrestande för en bebis. Då är det viktigt att din bebis är sval och inte blir för svettig och varm. Under dessa dagar räcker det ofta att klä din bebis i en blöja om ni är inomhus. Dessutom är det bra att komplettera med en AC för att säkerställa att luften i rummet är sval.

AC garanterar sval luft i rummet för stora och små

Även om du öppnar alla fönster och klär din bebis svalt är det inte säkert att det är nog. När värmen stiger över 30-strecket är det skönt att kunna sätta på AC:n och se till att sval luft cirkulerar i rummet. Hos https://20grader.se/ac finns flera smidiga modeller att välja bland. Tänk på att aldrig rikta AC:n direkt på din bebis då denne kan bli förkyld och sjuk av den kalla luften. En AC kommer även underlätta för dig som vuxen eftersom värmen kan vara påfrestande för alla.

Var uppmärksam på värmeutslag

En bebis som blir för varm får ofta röda värmeutslag på kroppen. Det är väldigt vanligt eftersom de inte har utvecklat sina svettkörtlar. Det är inte heller något farligt och brukar försvinna efter en stund. Dock kan du ta det som ett första tecken på att din bebis är varm och behöver svalka sig. Om du vill känna om din bebis är varm är det bäst att stoppa in ett finger bakom nacken.