Därför bör du och din familj skaffa hemförsäkring

För dig som har eller kommer att bilda familj är en hemförsäkring väldigt viktig att skaffa. Vissa känner sig osäkra på hur detta fungerar eller undrar ändå om det är ett måste. Men det behöver faktiskt inte vara särskilt svårt.

Du och din familj bör absolut titta på att skaffa en modern hemförsäkring för bostadsrätt – det är en mångsidig typ av försäkring som inget hem bör vara utan. Vissa tänker att det inte skulle vara så viktigt för just dem om de inte har några värdesaker, men så är inte fallet, då hemförsäkring skyddar mot så många olika typer av problem – även om du inte har specifika egendomar som är värda mycket så är det ändå skönt att kunna få ur försäkringspengar vid fuktskador, vid stöld, eller vid brand.

Fördelar med hemförsäkring för dig med barn

• Hemförsäkringen innefattar alla i hemmet, och det inkluderar ditt barn. Vissa försäkringsbolag har olika regler gällande om det räcker att dina barn är skrivna på samma adress som du och delar hushåll med dig, eller om barnens namn också ska stå med på försäkringsbrevet, så se till att du fixar detta så att du slipper krångel.
• När du har familj kan det vara särskilt roligt att resa på semester och få se världen – men när du gör detta är det särskilt viktigt att ni är försäkrade om något skulle råka hända på resan, såsom att en olycka inträffar eller att någon av er blir sjuka. Om ni har hemförsäkring kan ni då få ut försäkringspengar om resan varit upp till 45 dagar lång.
• Det går utöver basförsäkringen också att köpa till tillägg såsom drulleförsäkring, vilket kan vara särskilt lämpligt för dig som har familj med barn – genom detta så kan ni även få hjälp vid skador som inträffat av interna anledningar, såsom att ett barn har vält en vas blommor.
• Som familj har ni större utgifter än vad du har som ensam, och därför är det ännu viktigare än någonsin att skaffa hemförsäkring så att du har ett skydd mot ID-kapning – om du genom ID-kapning blir av med pengar kan detta annars slå hårt mot din ekonomi tills situationen reds ut.