Så inreder du tonårsrummet

Är det dags att göra om barnrummet till ett tonårsrum? Det finns några bra knep som gör att rummet kan vara trendigt och coolt även om smaken ändras. Ett knep är att satsa på personliga och snygga inredningsdetaljer.

Din tonåring vill ha ett nytt snyggt och coolt rum och du har inte lust att göra om rummet vartannat år när smaken ändras. Istället för att göra allt för stora förändringar när smaken ändras kan du inreda rummet på ett sätt som alltid känns aktuellt. Välj en neutral väggfärg som vit, grå eller beige. En blank färg ger mer liv än en matt färg. Om ni verkligen vill använda tapeter är mönstrade tapeter som är mer åt det tidlösa hållet ett bra val. Det kan vara geometriska mönster eller ränder. Sedan ger du de neutrala väggarna energi genom fotografier, konst och posters. Låt tonåringen välja posters på väggarna. Posters och fotografier är väldigt enkla att byta ut när tonåringen ledsnat. Hos Posterton.se kan du hitta massor med snygga och moderna posters som passar perfekt i ett tonårsrum. Välj gärna liknande ramar för att få ett enhetligt intryck. Det går att använda tavellister om du tror att ramarna kommer bytas ut i närtid.

Inred med detaljer som speglar personligheten

När du ska köpa dyrare saker som matta och säng är det bra att välja saker med ett klassiskt utseende. Investera i möbler som håller länge. Sedan kan tonåringen få bestämma gardiner, lampskärmar, kuddar och överkast. Dessa är inte superdyra i inköp och lätta att byta ut. Experimentera med mönster, motiv och favoritfärgerna. När det kommer till förvaring är öppna hyllor och lådor bra. Vissa saker används under en viss tid och sen inte alls. Då kan det vara bra att kunna ställa undan dem. Fristående korgar och lådor är väldigt bra. Sedan kan du och tonåringen välja ut olika inredningsdetaljer som speglar personligheten. Sätt exempelvis dekorationer på de öppna hyllplanen. Inredningsdetaljer är också väldigt enkla att byta ut om tonåringen vill sätta en annan prägel på rummet.