Hög mysfaktorn i barnrummet

Ett barnrum ska vara allt annat än stelt och minimalistiskt. Ju högre mysfaktor desto trevligare att vistas i för barnet och även för föräldrarna. Med posters och väggprydnader höjer du mysfaktorn flera meter.

Börja på väggarna genom att ta en tur till Decor of Sweden och se vad som gömmer sig i deras utbud. I det kan du hitta massor av fina posters som passar i ett barnrum. Köp ramar och byt posters om vartannat, du slipper kosta på dig fler ramar och kan byta ut väggdekoren ändå i ett nafs.

 

Tyger ökar mysaspekten i barnrummet

Lägg fokus på textilier i barnrummet såsom gardiner, överkast, kuddar och sänghimmel med mera. Barn gillar att bygga kojor och svepa in sig i tyger för att avskärma sig ibland när de leker. Sy själv eller köp färdigt för bästa kombon. Gör ett lapptäcke med egna motiv eller låt barnen sy roliga saker själv att fästa på gardiner, täcken och kuddar.

 

Dränk rummet med gosedjur

Vem älskar inte gosedjur som nallar och teddybjörnar? Låt dina barn grotta ner sig med mängder av små och stora uppstoppade nallar i olika färger. Är ditt barn lite äldre kanske hen inte uppskattar djuren lika mycket men de är alltid söta att ha på sängen, även i mindre utsträckning.

 

Uppmuntra kreativitet

Ta reda på vad ditt barn gillar. Är det böcker, kritor eller att dansa? Barn vill utforska och uppmuntras till just deras talanger. Gör upp ett litet ritbord med penslar, kritor och papper eller bygg en liten mini-syateljé utan farliga saker naturligtvis. Det finns många plastprodukter som är gjorda för barn, för att efterlikna äkta saker som symaskin och nålar. Var gärna med på ett hörn när ditt barn leker för att sätta dig in i vad hen gillar och utvecklar som talang. Låt barnet även ha sitt eget ord att säga till om angående inredning.