Därför är en babyvakt bra att ha

Det är inte alltid enkelt att få en bebis att sova själv men med tålamod och bra rutiner är det möjligt. För att alltid ha koll på din bebis när hen sover i ett eget rum är det guld värt att ha en babyvakt. Men en sådan får du direkt veta om din bebis vaknat och är ledsen.

The,Closeup,Baby,Monitor,For,Security,Of,The,BabyAtt lära din bebis att sova i en egen säng kan vara en stor fördel. När bebisen sover i en egen säng i ett eget rum är en babyvakt med kamera väldigt användbar. Med en sådan har du ständig koll på din bebis och blir direkt varse om bebisen skulle vakna och vara ledsen. När du har en babyvakt med kamera kan du även märka om bebisen är vaken för att se om hen somnar om av sig själv vilket är en stor fördel när du ska lära bebisen sova själv.

“Lägg barnet ner i sängen då det är mätt och lite dåsigt, sitt bredvid och klappa och vyssja.” Läs mer här

Inför kvällsrutiner från fyra månaders ålder

Det finns ingen specifik ålder eller månad när en bebis bör sova i egen säng utan du bestämmer själv när du vill försöka få ditt barn att sova i eget rum. En bebis har ingen etablerad dygnsrytm det första fyra månaderna. Men mellan 4-10 månader kan du börja införa kvällsrutiner för att bebisen ska förstå att det är kväll och dags att sova. När du ska få bebisen att sova själv är det bra om bebisen är mätt och lite dåsig. Du kan sitta bredvid sängen och vyssja tills hen somnar. Om bebisen vaknar och är ledsen kan du plocka upp hen och lugna.